Benjamin Sinchico is werkzaam bij Praktijk Rood als operationeel en financieel manager.

Na de bachelor Actuariaat/Econometrie heeft Benjamin zich gespecialiseerd tot actuaris aan de UvA. Benjamin heeft 4 jaar gewerkt in de consultancywereld als actuaris en veel ervaring opgedaan in het werken met data en dashboarding.

Hoewel Benjamin veel geleerd heeft in de consultancy, wilde hij meer doen om een positieve impact te maken op de maatschappij. Daarom heeft hij de beslissing genomen om zijn vaardigheden en ervaring in te zetten in de GGZ bij Praktijk Rood als financieel en operationeel manager.

Benjamin gelooft dat het gebruik van data en dashboards een grote bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het verhogen van de efficiëntie van de processen binnen Praktijk Rood. Door analytisch denken en het visualiseren van gegevens kan inzicht verkregen worden in patronen en trends die anders misschien over het hoofd zouden worden gezien. Dit kan helpen bij het nemen van betere beslissingen over operationele en financiële processen, behandelingen en juiste ondersteuning.

In zijn vrije tijd houdt Benjamin van reizen, uiteten, schaken en sporten.