Carlijn van Es is sinds september 2023 werkzaam als psycholoog bij Praktijk Rood. Ze heeft haar master Klinische Ontwikkelingspsychologie behaald aan de Universiteit van Amsterdam in 2013, gevolgd door een master ‘War & Psychiatry’ aan King’s College London in 2015. In 2022 promoveerde ze aan de Universiteit Utrecht, waar haar onderzoek zich richtte op het ondersteunen van gezinnen, kinderen en adolescenten met een vluchtachtergrond. Momenteel volgt ze de postmaster opleiding tot GZ-psycholoog.

Carlijn is een enthousiaste, gedreven en toegankelijke psycholoog met ruime ervaring in het werken met kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en ouders. Haar werkzaamheden omvatten (neuro)psychologisch onderzoek en behandeling op o.a. het gebied van trauma, rouw, (sociale) angst, dwang, tics en somberheid. Ze is geschoold in cognitieve gedragstherapie, NET, WriteJunior, ACT en Mindfulness.

Binnen haar werk legt Carlijn de nadruk op het belang van aandacht voor de veerkracht van kinderen, jongeren en hun omgeving. De nieuwsgierigheid en onderzoekende houding vanuit haar achtergrond als onderzoeker neemt zij mee in de klinische praktijk. In diagnostische- en behandelcontacten streeft ze ten slotte naar samenwerking met de kinderen, jongeren en hun ouders.