Johnny van Schooneveld heeft in 2019 zijn bachelor Voeding & Diëtetiek behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens zijn studie heeft hij gekozen voor de afstudeerrichting Health Promotion. Deze richting focust zich op leefstijl en preventieve zorg. Dit houdt in dat vanuit de cliënt zelf adviezen voortkomen om zo de leefstijl te verbeteren i.p.v. dat de cliënt een kant-en-klaar dieet krijgt. Dit sluit goed aan bij de manier waarop hij cliënten behandelt. Naast dat hij mensen op het gebied van voeding behandelt, geeft hij ook veel sportlessen. Op deze manier levert hij ook een bijdrage aan een gezondere leefstijl.

Voeding kan ook een rol spelen bij mentale klachten zoals concentratie-, stemmings- en/of slaapproblemen. Andere gezondheidsklachten zoals overgewicht, ondergewicht en maag- en darmklachten kunnen verholpen of verminderd worden door de juiste voedingsaanpassingen.

In 2020 heeft Johnny de post-hbo opleiding Sportdiëtetiek afgerond en begeleidt hij (top)sporters op het gebied van voeding rondom en tijdens het sporten.

Na zijn studie heeft Johnny als zzp’er in het onderwijs gewerkt. Hier begeleidde hij kinderen die moeite hadden in het regulier onderwijs. Vaak kinderen met bijvoorbeeld concentratieproblemen of autisme. Daarnaast heeft hij ook een half jaar gymles gegeven aan groep 3 t/m 8. Johnny heeft tijdens deze periode gemerkt hoe leuk hij het vindt om kinderen te motiveren en te helpen.

Johnny heeft de volgende registratie:

AGB: 24101573