Manon Kruidenier (1994) is sinds juli 2021 werkzaam als orthopedagoog bij Praktijk Rood. Zij heeft de bachelor Pedagogische Wetenschappen gedaan in Leiden, en is afgestudeerd in de Forensische Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Manon heeft vervolgens een aantal jaar gewerkt in de specialistische GGZ, waar zij ervaring heeft opgedaan met verschillende gedragsproblemen, sociaalemotionele problemen, trauma, angst- en dwangstoornissen, systeemproblematiek en het verrichten van diagnostisch onderzoek bij kinderen in verschillende leeftijdsgroepen en hun ouders.

Met veel plezier voert Manon onderzoek en behandeling uit bij kinderen en jongeren die vastlopen in hun leven en/ of niet lekker in hun vel zitten. Daarbij probeert zij de jongere zo veel mogelijk in zijn of haar kracht te zetten en daarbij meer aan te leren over hoe lichaam en geest met elkaar in contact staan. Manon is enthousiast, invoelend en vindt het belangrijk om goed aan te sluiten bij de belevingswereld van de jongeren (en ouders). Het geeft haar enorm veel energie om te merken dat cliënten iets leren over zichzelf en daarmee een stap vooruit komen.

Manon is geschoold in cognitieve gedragstherapie en ook in EMDR.

Manon heeft de volgende registraties:

AGB: 94109517
SKJ: 120011683