Gefascineerd door de complexiteit van het menselijk brein rondde Tessa Strijp MSc (1994) in 2016 de master Klinische Neuropsychologie af aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Tijdens haar studie leerde zij veel over de cognitieve functies in relatie tot gedrag. In de laatste fase van haar master kon Tessa deze kennis bij Praktijk Rood in de praktijk brengen tijdens haar stage, waarna zij hier met veel plezier in dienst trad.

Tessa voert zowel (neuro)psychologisch onderzoek als behandelingen uit en heeft ervaring op het gebied van o.a. AD(H)D, ASS, angst, depressie, trauma, rouw, burn-out, faalangst en werkgeheugenproblematiek. Haar behandelingen zijn meestal van cognitief gedragstherapeutische aard. Tessa sluit als behandelaar met tevreden gevoel een behandeling af wanneer de klachten verminderd zijn, maar vooral wanneer cliënten sterker in het leven staan en zelf met uitdagingen en tegenslag om kunnen gaan. De groei die cliënten doormaken en de kracht die zij in zichzelf weten te vinden, geven Tessa energie en maken dat zij iedere dag met veel plezier naar haar werk gaat.

Naast cognitieve gedragstherapie is Tessa geschoold in EMDR, welke zij ook regelmatig gecombineerd inzet. Ook is Tessa geschoold in het aanbieden van twee werkgeheugentrainingen (officieel Jungle Memory Coach en Cogmed Coach) en heeft zij opleidingen gevolgd voor diverse behandelingen/protocollen, waaronder WRITE Junior, Zelf plannen, Zelf oplossingen bedenken, Ik leer leren, Werken aan een negatief zelfbeeld en het SMART-programma.

In haar vrije tijd beoefent Tessa op nationaal niveau atletiek. Naast haar werk als GZ-psycholoog zorgt dit voor haar voor de juiste balans tussen lichaam en geest.

Tessa heeft de volgende registraties:
NIP: 228391
BIG: 89930916725
AGB: 94103485
VGCt: 304252

Kwaliteitsstatuut van Tessa Strijp