Bij Praktijk Rood begrijpen we dat een autismespectrumstoornis (ASS) meer is dan alleen een diagnose; het is een unieke manier waarop jouw brein informatie verwerkt. Als je jezelf herkent in enkele van de kenmerken van ASS, ben je niet alleen. We willen graag de persoon achter de diagnose leren kennen.

Sociale interactie kan soms een uitdaging zijn, waarbij het begrijpen van wederkerigheid en non-verbale communicatie wat meer moeite kost. Het opbouwen en onderhouden van sociale relaties kan soms als een puzzel voelen, maar we willen je helpen om die stukjes op hun plaats te laten vallen.

Misschien houd je van voorspelbaarheid en heb je bepaalde routines en rituelen die je troost bieden. Veranderingen kunnen spanning veroorzaken, maar we begrijpen dat die voorspelbaarheid ook rust en overzicht brengt.

Jouw gefocuste interesses en diepgaande kennis over specifieke onderwerpen maken jou uniek. En als prikkels, zoals geluiden, licht of aanraking, soms overweldigend zijn, staan wij hier om je te ondersteunen en te begrijpen wat voor jou werkt.

Bij Praktijk Rood gaan we verder dan alleen het vaststellen van een mogelijke ASS. We kijken naar jou als individu, omdat we begrijpen dat iedereen zijn eigen unieke kwaliteiten en uitdagingen heeft. Als je het vermoeden van ASS hebt, nodigen we je uit om bij ons langs te komen. We willen samen met jou een grondig onderzoek doen, waarbij we de focus leggen op jou als persoon en hoe we je het beste kunnen ondersteunen.