Als ouder maak je je weleens zorgen over de ontwikkeling van je kind, zowel op school als daarbuiten. Daarom biedt het hoogbegaafdheidsonderzoek bij Praktijk Rood een diepgaande kijk op verschillende aspecten van de ontwikkeling. We kijken niet alleen naar de intellectuele kant, maar ook naar motivatie, creativiteit en sociaal-emotionele aspecten. Hierdoor krijgen we een compleet beeld van hoe jouw kind functioneert.

Het onderzoek start met een gesprek waarin we jouw inzichten verzamelen. Met jouw toestemming halen we ook informatie op bij de school van je kind. Dit helpt ons om een volledig beeld te krijgen.

We begrijpen dat de werkhouding van je kind belangrijk is. Daarom kijken we naar concentratie, taakinspanning, flexibiliteit, creativiteit en leerstrategieën. Daarnaast nemen we andere aspecten mee, zoals gedrag, leerontwikkeling, sociale relaties en mogelijke faalangst.

Na het grondige onderzoek ontvang je van ons een uitgebreid en praktisch advies over hoe je jouw kind het beste kunt ondersteunen. De resultaten en aanbevelingen worden samengevat in een rapport, dat we graag persoonlijk met jou bespreken. Wij richten ons specifiek op het onderzoeken van hoogbegaafdheid bij kinderen.